Winkelmandje - 0.00
Logo
Blog
Roemeense wijn in kwaliteit gegroeid.
CTW

Roemeense wijn in kwaliteit gegroeid.

Roemeense wijn

In Roemenië maakt men al eeuwenlang wijn en eigenlijk behoort Roemenië tot de klassieke wijnlanden, zoals dat men kende in de Griekse Oudheid en Romeinse Rijk. Ondanks deze historie is Roemeense wijn nog niet echt ingeburgerd. Het staat ten onrechte vaak niet vermeld op de wijnkaart of wordt het genoemd als suggestie. Daar waar de Hongaarse wijn al is geaccepteerd, is er nog niet echt een constante factor te herkennen in Roemenië als wijnland.
Het verschil in kwaliteit is enorm en dat maakt het niet eenvoudig om een goede wijn te vinden. “Dracula van een wijn”, zeker niet, want de laatste jaren is er hard gewerkt om te voldoen aan Europese kwaliteitsnormen in combinatie met prijs.

De Roemeense wijngebieden liggen door het hele land en dat is vrij uniek te noemen. In het noorden en oosten van Transsylvanië en Maramures wordt voornamelijk witte wijn geproduceerd. De bergketen De Karpaten is de natuurlijke grens van alle wijngebieden. In het zuidoosten van De Karpaten vinden we onze wijnhuizen, gelegen in Muntenië.

Er zijn in Roemenië veel buitenlandse beleggers en bedrijven die landbouwgrond in hun bezit hebben. Italië is daarbij één van de grootste investeerders. De ondergrond bestaat uit chernozem oftewel zwarte aarde dat zich ontwikkelt in löss en zeer vruchtbare grond oplevert.

De Franse graaf Guy de Poix richtte in 1993 een Roemeens wijnbedrijf op, omdat hij geloofde in de kwaliteit van het klimaat, grond en omgevingsfactoren. Vinul Cavalerului en Terra Romana zijn 2 exclusieve merken van zijn hand en inmiddels zijn dit in België zeer gewaardeerde wijnen. We zijn dan ook benieuwd naar de Nederlandse markt.
We hebben dan ook bewust gekozen voor inheemse druiven, zoals de witte Feteasca Alba en de blauwe Feteasca Neagra.

Categories:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

CTW International fine wines

Chamber of Commerce Kvk 52422267

Company e-mail

mail@ctwfinewines.com

By Phone

+31 6 237 455 93

Visitors Location

Damars Wijnshop, Vrouwenstraat 4a, 1811GA Alkmaar