Winkelmandje - 0.00
Logo
Page
Duurzaam Ondernemen
CTW

Duuzaam ondernemen

CTW is zich bewust van zijn omgeving, de klanten, producten en dienstverlening, onze leveranciers, de productie, relatiebeheer, maar ook zaken als een gezond bedrijf en bedrijfsvoering. Dit alles verstaan wij onder duurzaamheid.

Hierbij proberen wij op verschillende fronten iets te doen, al is het maar klein. Soms vragen wij ook analyse rapporten op over het gebruik van de hoeveel methanol in wijn.

In Zuid-Afrika werken wij samen met wijnhuizen die de Sugarbird ondersteunen. De Kaapse suikervogel is zeldzaam in haar soort en geniet dus bescherming.  Onze leverancier Cape Dreams is actief op het gebied van Women in Vine. Hierbij gaat het niet alleen om meer vrouwen in de wijnindustrie, maar vooral om gelijke rechten en verdiensten.

Diverse wijnhuizen van ons werken zonder herbiciden of pesticiden en zonder dierlijke filtering.

Onze producten zijn divers en bewust gekozen. Wij kopen niet alles in, wij kopen alleen wat nodig is en iets toevoegd.

Wij hebben drank en delicatessen. Drank spitst zich toe op wijn, port, champagne en aanverwante producten. Delicatessen is zeer divers, denk aan luxe biscuits, confiture, chutney, cacao, olijfolie en nog meer.

Hierbij hebben wij wijnbubbels zonder alcohol en biologische wijn.

Sommige delicatessen zijn biologisch en glutenvrij.

Groen ondernemen

CTW heeft voor de winkel gekozen voor groene stroom en groen gas. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van bosgecompenseerd gas en milieuvriendelijke stroom.

Gesteunde projecten

Sinds de oprichting in 2011 hebben wij door middel van verkoop en in samenwerking met particuliere initiatieven diverse projecten gesteund.

In 2015 steunden wij een initiatief om wijn te verkopen ten gunste van de kanker. Het leverde uiteindelijk een bedrag op van 3.000 euro voor de Roparun.

In 2016 steunden wij een initiatief om geld op te halen voor kanker, waarbij een groep mensen gingen fietsen in Kilimanjaro. Het leverde een bedrag op van 1.500 euro.

Zo hebben wij op kleinere schaal diverse kleine initiatieven gesponsord op cultureel en sportief gebied.

Gezond in bedrijf

Duurzaamheid is voor ons ook een goede bedrijfsvoering. Dit is een breed begrip waar alle aspecten van een goed ondernemerschap naar voren komen. Uitgelicht is voor ons de continuïteit belangrijk, zowel voor wat betreft levering, als een blijvende goede kwaliteit. Daarnaast hechten wij een balans tussen klant en bedrijf. Wij proberen mee te gaan met de tijd en proberen innovatief zijn in onze wijnen en bedrijfsvoering.

Wijnimport en inkoop

Een groot deel van onze wijnen importeren wij zelf. Hierbij test ik de wijnen zelf, maar zeker niet alleen. Jaarlijks gaan wij ook naar internationale beurzen samen met een vast wijnteam. Hierbij is sprake van nieuwe wijnen ontdekken en proeven. Tevens zijn dit ideale momenten om de contacten te onderhouden en te verstevigen. Een bezoek aan de wijnhuis zelf doen wij ook. Bij onze eigen import kennen wij al onze leveranciers.

Inkoop van wijn doen wij ook. Hierbij werken wij met verschillende partijen samen, soms omdat het een heel specifiek land betreft of een wijn dat wij graag in assortiment willen opnemen.

 

 

 

 

 

Contact

CTW International fine wines

Chamber of Commerce Kvk 52422267

Company e-mail

mail@ctwfinewines.com

By Phone

+31 6 237 455 93

Visitors Location

Damars Wijnshop, Vrouwenstraat 4a, 1811GA Alkmaar