Winkelmandje - 0.00
Logo
Blog
Champagne Janisson & Fils uit Verzenay
CTW

Champagne Janisson & Fils uit Verzenay

Champagne Janisson & Fils

Vlakbij en ten zuidoosten van Reims ligt het dorpje Verzenay in de Champagne. Mooi gelegen in een groen laken van champagnevelden met ongeveer 1100 inwoners en aanzienlijk rustiger dan het toeristische Epernay dat het centrum is van de Champagne. Verzenay behoort tot de lijst van Grand Cru gemeenten van de Champagne. De streek kent ongeveer 250 champagnetelers en de teelt beslaat zo 450 hectare aan champagnevelden. Veelal kleinere champagne- en wijnhuizen dat kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. In dit relatief kleine gebied vinden we onze Champagnehuis. Sinds 1923 produceert Janisson et Fils, champagne. Hierbij kunnen wij 8 geweldige cuvées onderscheiden. Met de Carte J hebben we al een mooie champagne tot aan de topper Grand Cru Millesime.

Champagne druiven die hierbij worden gebruikt zijn hoofdzakelijk Pinot Noir, Chardonnay en de blauwe Pinot Meunier. De Pinot Meunier is een winterharde druif en door haar vroege rijpheid uitstekend geschikt in de wat koelere klimaat van Noord-Frankrijk. Een gewaardeerde druif, vaak gebruikt als assemblage bij champagne. Bij de Carte J is de Pinot Meunier uitstekend geïntegreerd met een vleugje Chardonnay.

Champagne Janisson & Fils behoort tot één der beste Champagnemakers.

Het champagnehuis is samen met Pirelli één van de sponsoren van GT Races in Spa Francorchamps, Blancpain en intercontinental GT Challenge.

Categories:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

CTW International fine wines

Chamber of Commerce Kvk 52422267

Company e-mail

mail@ctwfinewines.com

By Phone

+31 6 237 455 93

Visitors Location

Di Vinum Artem, Van Weedestraat 29, 3761 CB Soest